Restricții de circulație rutieră pe drumurile din vest

restrictii tonaj

Vineri, în intervalul orar 13-19, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează șase judeţe din vestul țării vor fi menținute restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă totală mai mare de 30 tone (masa proprie a vehiculului plus greutatea mărfurilor transportate).

Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade)  emis  de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este emisă pentru județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Excepţie de la aceste restricții au următoarele tipuri de vehicule: transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *