Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit

Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit

A murit bărbatul din SUA căruia o echipă de chirurgi americani i-a transplantat, în ianuarie, o inimă de porc modificată genetic.

Bărbatul de 57 de ani care a primit o inimă de porc modificată genetic, în premieră mondială, a murit la două luni după operație, potrivit unui spital american citat de BBC, potrivit Mediafax.

David Bennett, care suferea de o boală cardiacă în fază terminală, a supraviețuit timp de două luni după operație, însă starea sa a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile, au declarat medicii săi din Baltimore, iar bărbatul de 57 de ani a murit pe 8 martie.

CITEȘTE ȘI: Virgil Popescu acuză Mol că a creat isteria cu creșterea carburanților: „Lanțul Mol a scumpit la 9 lei. Are probleme cu aprovizionarea din Ungaria. Acesta este motivul”

Bennett cunoștea riscurile legate de operație. În ianuarie, David Bennett devenea prima persoană din lume care a primit o inimă de la un porc modificat genetic. La trei zile după procedura experimentală care a durat mai multe ore, bărbatul se simțea bine, conform medicilor de la Universitatea din Maryland, care au efectuat transplantul.

„Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, spunea locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

„Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a continuat Bennett, care a petrecuse ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *