Bărăgăniștii timişeni sunt revoltați de contribuția la medicamente

Mai mulți dintre timișenii foști deportați în Bărăgan reclamă faptul că medicamentele prescrise în caz de boală nu sunt gratuite, ei mai trebuind să scoată bani din buzunar pentru achiziționarea acestora.

”Persoanele la care face referire Decretul 118 din 1990 beneficiază de medicamente gratuite. Au fost semnalate mai multe cazuri în care medicii de familie nu au putut valida rețeta bifând în formular la calculator la secțiunea alte categorii, cea de <<D118/90>> pentru că apărea din sistem mențiunea <<pensionar>> și oamenii trebuiau să plătească la eliberarea produselor în farmacie”, a declarat Cornelia Fiat, vicepreședinta Asociației Foștilor Deportați în Bărăgan, care a și punctat câteva exemple.

De cealaltă parte, reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș susțin că prevederile legale sunt respectate întocmai. ”În urma verificărilor în sistemul informatic al CJAS Timiș, persoanele menționate figurează la categoria amintită, ca persoane persecutate din motive politice”, a declarat Mariana Marcu, purtător de cuvânt al instituției timișorene.

Conform Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, valoarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul afecțiunilor persoanelor ale căror drepturi sunt stabilite prin Decretul-lege nr. 118/1990 (referitor la persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și la cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare) se suportă din fond (Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate), la nivelul prețului de referință, în condițiile contractului-cadru, informațiile fiind publicate pe site-ul instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bărăgăniștii timişeni sunt revoltați de contribuția la medicamente

Lasă un răspuns