Banii Horticulturii, băgați de urgență în avocați și nu în spațiile verzi ale Timișoarei

Administraţia Timişoarei vrea să elimine o taxă, dar să introducă două noi şi să crească alte trei

Un scandal la care timișorenilor nu le rămâne decât să se uite în continuare consternați sau poate chiar buimăciți este cel al războiului dintre Primăria Timișoara și Horticultura SA, societate având ca unic acționar Consiliului Local.

Pare asemănător până la un punct războiului din sectorul 1 al Bucureștiului, care e un focar de infecție de luni de zile din cauza conflictului dintre primărița Clothilde Armand și compania de salubrizare aflată sub contract cu instituția pe care o conduce.

Dar punctul în care războiul timișorean și cel bucureștean se despart este că pe Bega viziunea pluseristă fritziană despre buna administrare edilitară implică un conflict juridic cu… propria firmă.

Astfel, Primăria Timișoara a găsit de cuviință să comunice public joi (vezi fascsimil) că e adevărat, consiliul de administrație al Horticultura SA chiar a alocat suma de 7.500 de lei pe bază de ofertă directă – și nu cu selecție, că cică era urgență – pentru a se duela în instanță cu directorul general al companiei, Andrei Drăgilă, așa cum acuza consilierul local Radu Țoancă, el sugerând că fapta ar fi de-a dreptul penală.

Banii Horticulturii, băgați de urgență în avocați și nu în spațiile verzi ale Timișoarei

Pentru rigoare, un consiliu de administrație condus de userista Anca Megan a cheltuit suma amintită, fapt pentru care are putea fi luat la întrebări de Direcția Națională Anticorupție dacă primarul Domnic Fritz va sesiza instituția, așa cum îi sugerează cu insistență consilierul pesedist Țoancă.

Nici liberalii din administrația locală nu stau cu mâinile-n sân, viceprimarul Cosmin Tabără susținând că într-adevăr un consiliu de administrație nu are abilitarea legală să arunce cu banii societății către niște avocați sau către oricine altcineva, și în plus liberalul l-a acuzat pe Fritz că minte în legătură cu o așa-zisă părăsire a ședinței de Consiliu Local de către liberali, când primarul și consilierii pluseriști au propus demiterea conducerii societății.

Roxana Iliescu acuză cu vehemență ilegalități

Și consilierul local Roxana Iliescu acuză cu vehemență ilegalități în relația primăriei cu propria firmă Horticultura SA, via consiliul de administrație cu cântec. Ca să vezi potriveală, însă, toate vocile implicate invocă starea deplorabilă a parcurilor, malurilor Begăi și a altor spații verzi gestionate de Horticultura SA și, desigur, în punctul ăsta timișorenii de rând nu le pot da decât dreptate tuturor taberelor, căci e într-adevăr dezastru în Orașul Florilor.

Bani în buzunarele avocaţilor

Despre cât de deștepți sunt edilii de toate culorile politice și cu precădere cei numiți în consiliul de administrație care din zestrea SC Horticultura SA bagă bănet fără zăbavă în buzunare de avocați în loc să vină cu soluții, că de aia papă niște indemizații grase, tot timișorenii pot cumpăni, dar din păcate nu pot da cu ștampila-n ei sau pe lângă dumnealor decât pestre trei ani, curat ghinion.

Între timp și din păcate, însă, Timișoara devine orașul florilor ofilite și al spațiilor verzi lăsate de izbeliște, pe fundalul unui război ciudat al primăriei cu una dintre firmele proprii, ăsta-i tabloul despre care DNA ar putea să se pronunțe, totuși, dacă are ori ba și nuanțe penale dincolo de interesele sau de ipocriziile politice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Banii Horticulturii, băgați de urgență în avocați și nu în spațiile verzi ale Timișoarei

  1. Întrebarea este cum de a rămas Fritz în funcția de primar? Adică, după cum se zice în actele normative, este obligatoriu ca un candidat la funcția de primar trebuie să fie domiciliat în Timișoara. Ori el, după cum am văzut pe copia documentului său de cununie cu chinezoaica, este doar rezident. Organele nu s-au autosesizat? Sau sunt complice? Cum de alde Vighi, Popovici, Mihalcea & co nu ies acum în stradă pentru respectarea legii? Am vaga senzație că Fritz a ajuns în funcție pe căi oculte precum Clotilde la București, pentru a asigura anumite lucruri și aici mă gândesc deja cu groază la proiectata fabrică de acumulatoare.

Lasă un răspuns