Calendarul de organizare și desfășurare a examenului pentru definitivare în învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2021/2022

Calendarul de organizare și de desfășurare a examenului pentru definitivare în învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2021/2022

Ministrul educației a semnat ordinul de aprobare a calendarului de organizare și de desfășurare a examenului național pentru definitivare în anul școlar 2021/2022, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, examenul scris va avea loc în data de 20 iulie 2022, iar înscrierea candidaților se realizează în intervalul 16 septembrie – 14 octombrie 2021.

Între 1 și 7 octombrie, se vor emite deciziile de constituire a comisiilor de examen județene/comisiei de examen a municipiului București, iar între 15 și 29 octombrie, se vor transmite dosarele de înscriere la inspectoratul școlar, acestea urmând a fi verificate și avizate conform graficului elaborat și comunicat de fiecare inspectorat școlar. În același interval, candidații vor fi înștiințați cu privire la admiterea sau respingerea dosarului lor de înscriere.

Urmează apoi perioada inspecțiilor de specialitate (cel puțin două la clasă), realizată de către inspectoratele şcolare, constând în evaluarea activităţii profesionale la nivelul unităţii de învăţământ și a portofoliului profesional personal. Efectuarea inspecțiilor de specialitate va avea loc până la 3.06.2022. În perioada 6.06 – 17.06.2022 va avea loc etapa de completare a dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația informatică specifică.

Candidații care au promovat etapa eliminatorie a inspecțiilor de specialitate la clasă se pot prezenta la examenul scris din 20 iulie 2022.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în 27 iulie, iar contestațiile vor putea fi depuse 27 și 28 iulie.

Pe 4 august vor fi afișate rezultatele finale. Tabelele nominale cu rezultatele candidaților promovați vor fi transmise Ministerului Educație în intervalul 4.08 – 9.08.2022.

Între 9 și 16 august, rezultatele examenului vor fi validate prin ordin al ministrului educației.

CITEŞTE ŞI: Expert în sănătate publică: Ne așteaptă o iarnă cu multe restricții, pregătiți-vă!

Comisia națională de examen poate decide, în funcție de numărul candidaților înscriși în sesiunea 2022, afișarea rezultatelor inițiale, înregistrarea și soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale la date anterioare celor menționate în calendar.

Examenul de definitivat poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *