Bani mai mulţi pentru îngrijirea la domiciliu

victor dumitrascu

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a realizat o analiză a fondurilor destinate îngrijirilor medicale la domiciliu, pentru primele nouă luni ale anului in curs.

Astfel, s-a constatat că în judeţul Timis, un număr de 644 de pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu, aferente a 9.595 de zile de îngrijiri la domiciliu. Suma decontată pe primele nouă luni ale anului în curs pentru îngrijiri medicale la domiciliu a crescut la 648.682 lei, comparativ cu anul 2017, când în aceeaşi perioadă a fost decontată suma de 458.407 lei .

De asemenea, în primele nouă luni ale anului trecut, un număr de 188 de pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale, aferente a 7.966 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu.

”Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere şi declaraţie tip completate, copie dupa cartea de identitate a pacientului/certificat de naştere pentru minori, copie după talonul de pensie, unde este cazul.

În situaţia în care actele sunt aduse de un aparţinător (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică sau rude de gradul doi) se solicită o copie a cărţii de identitate şi dovada gradului de rudenie. În cazul împuternicitului sau reprezentantului legal al pacientului, se solicită împuternicire/procură notarială.

Bolile pentru care se solicită ingrijiri medicale la domiciliu sunt boli grave sau foarte grave şi mă refer aici, printe altele, la diferite tipuri de tumori maligne şi limfoame, amputaţii membre, boala Parkinson, boala Alzheimer, infarctul cerebral şi alte anevrisme,” a declarat Victor Dumitraşcu (foto), preşedinte-director general al CJAS Timiş.

În contract cu CJAS Timiş se află cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, iar bugetul pentru anul în curs este de 917.000 lei.

Lista furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu este afişată pe site-ul instituţiei la adresa: http://www.cnas.ro/cjastm/page/lista-furnizori-in-contract-4.html.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *