Bande de români fură un sfert din laptele praf din farmaciile germane şi se îmbogăţesc cu el, în China

lapte praf

Bande de români fură un sfert din laptele praf din farmaciile germane şi se îmbogăţesc cu el, în China. Acolo, produsul e de trei ori mai scump decât în Germania.

Farmaciile din Germnia au ajuns să ţină laptele praf lângă casele de marcat, scrie lessentiel.lu, de frica hoţilor români.

Aceştia au organizat o adevărată Mafie a laptelui praf, având ca piaţă de desfacere China. Acolo un pachet de lapte praf Aptamil ajunge să coste 50 de dolari, în condiţiile în care preţul lui în Germania e de 15 dolari.

„În China, Aptamil e precum Mercedes, produs de lux.”, a declarat Frank Baumann, inspector-sef al poliţiei din Marl. Părinţii chinezi se feresc să mai cumpere produse autohtone, după ce în 2008 s-a descoperit că în lapte praf produs acolo se puneau răşini sintetice, pentru îmbunătăţirea cantităţii de proteine. 300.000 de bebeluşi s-au îmbolnăvit atunci, fiind înregistrate mai multe decese.

De atunci, laptele praf german a devenit o marfă de lux, iar bande de români organizaţi ca la carte au început să facă trafic cu el spre China. De obicei, doi români intră în farmacii şi în timp ce unul dintre ei ţine de vorbă vânzătorii, celălalt fură cât mai multe cutii posibil.

Există apoi centre unde e strâns tot laptele şi de aici e livrat spre China, prin Cehia sau Olanda. Poliţia a anunţat că un procent între 20 şi 25 % din laptele praf din farmaciile Germane e furat şi vândut în China. De obicei, pentru asta e folosită platforma chineză de vânzări Taobao.

Anul trecut, poliţia Germană a destructurat o reţea georgiană de trafic de lapte praf spre China, ceea ce a făcut ca acum românii să fie cei care controlează afacerea, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bande de români fură un sfert din laptele praf din farmaciile germane şi se îmbogăţesc cu el, în China

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *