Băieţel de 6 ani moare de meningită, la câteva ore după ce a fost acuzat de medici că se preface

oliver

Un băieţel de numai 6 ani s-a stins sub privirile mamei sale, de meningită, după ce l-a spital I s-a spus că se preface. Doi medici şi doi paramedici au exclus temerile mamei copilului şi l-au trimis acasă, înainte ca starea lui să devină fatală.

În urma unei audieri, marţi, a ieşit la iveală faptul că cei doi medici şi 2 paramedici aflaţi de gardă în momentul în care Oliver a fost adus pentru îngrijiri, au considerat că băiatul nu are mai mult decât un “virus normal la copii” şi că se preface pentru a nu merge probabil la şcoală.

Georgie Hall, în vârstă de 38 de ani, susține că paramedicul Graham Scott l-a acuzat pe fiul său Oliver, în vârstă de doar 6 ani că se preface şi a întrebat-o dacă a căutat simptomele pe Google.

În timp ce băiatul era văzut de medicii generaliști, domnul Scott a declarat că a petrecut o mare parte din timp ncercând să o calmeze pe “mama mult prea anxioasă”.

Medicii au spus că este în siguranță să-l trimită pe Oliver acasă cu un „virus normal la copii”, dar starea lui s-a deteriorat și în mai puțin de 12 ore a murit de meningită.

Georgie, profesoară de şcoală primară, a adăugat faptul că medicii nu au luat în seamă nici erupţiile cutanate şi că încerca să o întrerupă spunându-i că fiul ei e bine.

„M-au asigurat că era destul de bine să se întoarcă acasă. Au respins diagnosticul de meningită. Mi s-a spus că totul era bine și mi s-a spus să am încredere în profesionişti” a povestit femeia.

Tatăl lui Oliver, profesorul Bryan Hall, a declarat că cei doi primiseră pregătire pediatrică pentru muncă şi că îşi puteau da seama când ceva nu e bine. El a spus că “era bolnav într-un fel în care n-a mai fost vreodată”.

“Amândoi am bănuit meningita. Ne-au făcut să ne simţim ca şi când habar nu avem despre ce vorbim” a adăugat tatăl.

În timpul procesului, cuplul s-a aşezat având în mâini o fotografie înrămată cu Oliver şi o jucărie de pluş în formă de tigru, preferata băiatului, în timpul anchetei din Ipswich, Suffolk.

Georgie a povestit că băiatul prezenta dureri de cap şi maxilar în seara de dinaintea tragediei, iar a doua zi dimineaţă prezenta dureri groaznice de stomac şi avea febră. Nu a putut însă să găsească un loc liber la analize de urgenţă, fiind programări făcute până spre după amiază.

Când au ajuns în faţa medicilor avea o erupţie cutanată şi respira cu greu. Cu toate acestea a fost trimis acasă. La câteva ore distanţă băiatul a fost dus de urgenţă la spital unde a intrat în arest cardiac şi a murit la 2 dimineaţa.

Potrivit Mirror, profesorul Nigel Klein, din spitalul Great Ormond Street, a declarat că Oliver ar fi putut supraviețui dacă ar fi fost tratat mai devreme, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *