Azi începe simularea Evaluării Naționale

evaluare 3

Luni, elevii claselor a VII-a și a VIII-a vor susține examenele de simulare a Evaluării Naționale la Limba şi literatura română.

În județul Timiș participă la aceste testări 5.801 elevi de clasa a VII-a și 5.596 tineri de clasa a VIII-a.

CITEȘTE ȘI: A apărut o nouă lege – Milioane de români riscă amenzi usturătoare. Vor fi afectați și locuitorii din vestul țării

Marți se va desfășura testarea la Matematică, iar a două zi la limba și literatura maternă.

Probele încep la ora 9, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Accesul elevilor în săli este permis pâna la ora 8,30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învățământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele se vor comunica în 22 martie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea luării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulări pot fi trecute în catalog. În premieră, la simularea Evaluării Naţionale participă şi elevii clasei a VII-a.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *