Avertizare meteo. Cod galben de vânt în vestul țării

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic și averse. Sunt vizate 9 județe, printre care Timiș și Caraș-Severin

 

Meteorologii au emis, joi dimineața, avertizări cod galben de vânt pentru majoritatea celor din centrul și vestul țării.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în majoritatea județelor din centrul, vestul și nord-vestul țării este cod galben de vânt, joi, până la ora 21.00.

De la ora 10.00 vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55- 60 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 80 km/h. La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…110 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Codul galben de vânt se va manifesta în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.

De joi, de la ora 21.00 până vineri dimineața, la ora 6.00 codul galben de vânt se restrânge și rămâne valabil în zone doar în județele Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Bihor, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș-Severin.

 

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns