Copilul dispărut la începutul lui ianuarie, căutat cu un elicopter, drone și câini de urmă

Copilul de 7 ani dat dispărut în vestul țării nu s-a întors acasă. Este căutat polițiști, jandarmi și 200 de voluntari

Căutările copilului de 7 ani, din Vânători, județul Arad, dat dispărut în 9 ianuarie, continuă. Un elicopter, mai multe drone, câini de urmă, dar și echipaje cu mașini de teren sunt implicate în acțiune.

Potrivit ISU Arad, din momentul sesizării dispariției copilului, au fost efectuate căutări la care au participat efective extinse ale MAI, precum și voluntari.

Acțiunile continuă, căutările fiind sprijinite de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale a IGPR și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică București, cu un laborator mobil.

Vor fi folosiți în teren doi câini de urmă, dintre care unul pentru detectare cadavre. Aceștia aparțin Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

„În funcție de condițiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI. ANIF Arad (Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare) a sprijinit activitățile prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei, în cursul zilei de ieri”, a transmis ISU Arad.

În căutări sunt implicați 30 de polițiști din cadrul IPJ Arad și Poliției Chișineu-Criș, cu autospecialele de serviciu, precum și două echipaje ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

De asemenea, ISU intervine cu 30 de pompieri și autospeciale specifice, un echipaj SMURD, o autoșenilată 8×8, un sonar și căngi. La acțiuni participă și 30 de jandarmi cu 5 autospeciale. Totodată, la căutări vor participa specialiști din cadrul organizației Rescue 4×4.ro, cu 7 autoturisme de teren și 2 drone, precum și voluntari ai comunității arădene și pădurari ai Ocolul Silvic.

„Forțele de ordine vor interveni în zonele greu accesibile, iar voluntarii în zonele ușor accesibile, fiind efectuate căutări de jur împrejurul locului de dispariție a copilului, pe o distanță de până la 10 km”, a mai transmis ISU Arad.

Căutările băiatului au început în 9 ianuarie. Polițiștii orașului Chișineu-Criș au fost sesizați de mama copilului, care le-a spus oamenilor legii că fiul ei a plecat, în jurul orei 16.30, de acasă, la o stână din extravilanul localității și nu s-a mai întors.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns