Avertizare de tip nowcasting! Rafale de vânt de peste 130 km/h în vestul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone montane din Banat şi Transilvania, respectiv o serie de atenţionări Cod galben de vânt puternic, ce vizează alte zone ale ţării.

Citeşte şi: Momentul teribil în care un pacient cu un cuţit în spate iese din spital să fumeze o ţigară (Video)

Potrivit meteorologilor, până la orele serii, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri, unde se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi 130 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Citeşte şi: Două adolescente s-au luat de mâini şi s-au aruncat în gol de pe un bloc (Video)

Totodată, sub Cod galben de intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55-60 km/h, se vor afla judeţele Mehedinţi şi Dolj.

În acelaşi timp, până la ora 20, în zonele montane din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău sunt prognozate rafale ale vântului cu viteze de 70 – 90 km/h, iar la peste 1.800 de metri de 110 – 130 km/h, unde, de altfel, transportul de zăpadă va reduce vizibilitatea.

Citeşte şi: Un Lamborghini Gallardo de 150.000 de euro, abia scos din service, a explodat pe autostradă

Intensificări ale vântului ce vor atinge temporar la rafală 55 – 65 km/h, trecător 70 – 75 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri până la 100 km/h, se vor mai semnala până la ora 20:00 şi în judeţele Suceava, Vaslui, Bacău,Vrancea, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

Citeşte şi: Parcatul anapoda, un adevărat sport municipal la Timişoara

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, potrivit Agerpres.

0 Comments

No Comment.