Avertismentul medicilor timișoreni privind consumul de energizante, după decesul unui tânăr de 23 de ani

Avertismentul medicilor timișoreni privind consumul de energizante, după decesul unui tânăr de 23 de ani

Avertismentul medicilor timișoreni privind consumul de energizante, după decesul unui tânăr de 23 de ani

Consumul de energizante revine în atenția publică, după ce săptămâna trecută, la un târg de tatuaje organizat la Timișoara, un tânăr de 23 de ani a decedat, după ce anterior a băut câteva doze, existând suspiciunea că acest fapt ar fi contribuit la sfârșitul tragic.

„Taurina alimentară (care se regăsește în energizante – n.r.) stimulează sistemul nervos simpatic, ceea ce poate duce la creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Această stimulare excesivă poate fi asociată cu riscul de aritmii cardiace, care în unele cazuri pot evolua spre stop cardiac. Studiile arată că în aproximativ 45% din cazuri, un stop cardiac este ireversibil și nu poate fi resuscitat. Blocarea bruscă a fluxului de sânge către o parte a inimii poate duce la ischemie miocardică, insuficiență cardiacă și edem pulmonar acut.

CITEȘTE ȘI: Domeniul Regal Săvârșin își redeschide porțile în aprilie

În urma unui stop cardiac, se poate produce, în mod inevitabil și rapid, un stop respirator. Consumul excesiv și pe termen lung de taurină poate contribui la modificări structurale ale miocardului, ceea ce poate reduce șansele de reușită în cazul unei resuscitări”, explică conf. dr. Stela Iurciuc- medic primar cardiolog, managerul Spitalului CF Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Avertismentul medicilor timișoreni privind consumul de energizante, după decesul unui tânăr de 23 de ani

 1. Taurina este un aminoacid care stre deosebire de aminoacizii esentiali este produs si de organism.Nu produce nicio excitatie, nu este un excitant al SNC .,in energizante responsabila cu excitatia este cofeina in cantitati relativ mari 100 mg /250ml cam cat o cafea tare

  1. „Într-o zi, Ionel Brătianu care era premier a ținut un discurs politic în Parlament, iar Nicolae Iorga, savantul, dar începător în politică, a comentat cu aroganță cele afirmate de președintele Partidului Național Liberal și prim-ministrul României, Ionel Brătianu: Ei, ce aș putea învăța eu de la un… inginer?!, a întrebat Nicolae Iorga, iar Ionel Brătianu i-a răspuns: Măsura, domnule profesor, măsura!…”

   Daca organismul uman isi sintetizeaza taurina de care are nevoie pe langa cea obtinuta din alimente, oare un aport exagerat din exterior are ceva efecte secundare? ce zic studiile pe tema asta?🤪

   Si apa in cantitati mari poate fi daunatoare…

   #ce este homeostazia, domnule? dar homeorezia?

   #organismul sanatos bombardat cu prostii(inclusiv „siplimente alimentare” fie ele si de la farmacie) va depune oaresce efort, care efort lasa urme…

   #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *