Avertisment: Sistemul medical din România ar putea intra în colaps. Ziua decisivă: 14 august

Chiar dacă mulți români s-au relaxat, cazurile de Covid -19 se înmulțesc îngrijorător, blochează spitalele și alertează unitățile sanitare. De la 1 iunie, la 15 zile după primele măsuri de relaxare, numărul persoanelor infectate cu SARS COV 2 a crescut constant.

CITEȘTE ȘI: Torentele au luat cu asalt județul Timiș. Foto

320 de români au fost diagnosticați în 24 de ore și alți 22 au murit. Cele două spitale de boli infecțioase din Capitală sunt, din nou, aproape de capacitatea maximă, atinsă și la finalul lunii martie.

Aceeași situație o regăsim și în țară. Dacă această tendință va continua, sistemul medical românesc va intra în blocaj în luna august, anunță Societatea Română de Epidemiologie, conform stirileprotv.ro

Universitatea Harvard a făcut calcule şi ne-a spus că, în vară, virusul SARS COV-2 îşi va scădea puterea de transmitere cu 20%. Datorită temperaturilor ridicate şi a razelor ultraviolete.

În România, însă, vara – ploioasă sau fierbinte – se poate termina cu intrarea în colaps a sistemului medical. Şi asta nu mai departe de 14 august, potrivit calculelelor făcute de Societatea Română de Epidemiologie.

Numărul R O arată câte persoane infectează un bolnav confirmat. De la 1 iunie, este în creştere, adică peste 1. Pe 15 mai, numărul R O a fost de 0,89, cu alte cuvinte se afla în scădere. În urmă cu 5 zile, R O crescuse la 1,12, semn că epidemia e în creştere, ne confirmă vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Conf. univ. dr. Emilian Popovici, vicepreşedinte Societatea Română de epidemiologie“Dacă acest R ar fi la 1,2 şi s-ar menţine, până în 14 august, s-ar depăşi capacitatea din terapie intensivă şi sistemul ar intra în blocaj! Și apoi ne-am confrunta cu un nou val în noiembrie când temperatura va scădea la 4 grade. Aceasta situație- mă scuzaţi de jargon – nu se poate şmecheri, pentru că virusul ăsta ne taxează”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Avertisment: Sistemul medical din România ar putea intra în colaps. Ziua decisivă: 14 august

  1. Normal! Scuze peste scuze … ca sa nu mai spun ca au facut investitii ca IDIOTII in tot felul de kkturi de corturi – vezi stadionul CFR in care s-au bagat 12 miliarde pentru … nimic! Doctorii de acolo stau si „sparg seminte” – atatia pacienti au …

Lasă un răspuns