Avertisment de la Finanţe către toţi agenţii economici

Avertisment de la Finanţe către toţi agenţii economici

Amenzi de până la 10.000 de lei îi pândesc pe agenții economici care nu-și conectează aparatele de marcat la sistemul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) până la sfârșitul acestei luni. Este avertismentul pe care-l lansează Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Timișoara la mai puțin de o săptămână de data-limită pentru respectarea rigorii legale respective.

Mai exact, operatorii economici contribuabili mici și mijlocii au obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) conform art. 1, alin. 1 din OUG. nr. 28/1999, iar 30 noiembrie 2021 este termenul-limită de conectare a AMEF la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale de la Finanţe.

Termenul e bătut în cuie

”Acest termen nu va fi prelungit. Așa cum am anunțat, în perioada imediat următoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale, pentru operatorii economici al căror termen-limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență”, precizează DGRFP Timișoara.

Excepții doar în zonele fără rețele de comunicații

Prin excepție, potrivit Ordinului președintelui ANAF nr. 435 din 25 martie 2021, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii unei declarații pe propria răspundere (formularul F4110), prevăzută în Anexa nr. 2 la ordinul menționat.

CITEŞTE ŞI: Târg de Crăciun pe căprării, la Timișoara: vaccinații și nevaccinații, în locuri distincte

”Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către Finanţe, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 de lei”, mai atrage atenția DGRFP Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns