La Timișoara avem oficial buget participativ. Când funcționează serverul …

Avem oficial buget participativ, dar site-ul programului a crăpat

Trei milioane de lei sunt puse de-o parte în acest an pentru proiectele edilitare propuse de cetățenii Timișoarei. Municipalitatea va lansa în curând programul ”Timișoara decide!” după ce în ședința de marți consilierii locali au aprobat regulamentul bugetului participativ al orașului.

CITEȘTE ȘI: Nouă unități de învățământ din Timiș funcționează exclusiv în sistem online

Un concept care este, de altfel, deja funcțional în numeroase orașe din lume și chiar și în România există municipalități care-l aplică de mai mulți ani. La Timișoara vor fi agreate pentru finanțare, în limita celor trei milioane de lei, invesițiile propuse de persoane individuale sau de grupuri de cetățeni.

Plafonul maxim per proiect este, însă, de 400.000 de lei, cu tot cu TVA, iar colectarea propunerilor de proiecte va demara în luna martie, până atunci timișorenii având timp să se informeze cu privire la regulament. Ulterior, inițiativele cetățenilor vor fi votate de timișoreni, iar cele câștigătoare vor primi finanțare în a doua parte a anului.

Toate bune și frumoase în teorie, numai că nici nu s-a uscat bine cerneala de pe regulamentul bugetării participative, că timișoreni care au vrut să se informeze pe site-ul specializat https://decidem.primariatm.ro au aflat că este o problemă cu serverul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *