Nouă unități de învățământ din Timiș funcționează exclusiv în sistem online

Nouă unități de învățământ din Timiș funcționează exclusiv în sistem online

Nouă unități de învățământ din județul Timiș își desfășoară activitatea în sistem online în această săptămână. Două dintre acestea – Liceul Rudolf Walther și Liceul Ion I.C. Brătianu – și-au suspendat activitatea fizică de mai mult timp, din cauza lucrărilor de reabilitare în primul caz, respectiv a problemelor financiare care nu permit acoperirea cheltuielilor la termoficare, în cel de-al doilea.

Șase unități de învățământ nu mai pot funcționa cu prezența fizică din cauza cuplării ratei de incidență în localitate de rata de vaccinare a personalului angajat (peste 3/1.000 de locuitori și sub 60% personal vaccinat).

În această situație se află grădinița din Călacea, Grădinița Sângeorge (structură a școlii din Birda), Liceul Teoretic Buziaș cu structurile Școala Gimnazială Bacova și Școala Primară Silagiu, respectiv Liceul Teoretic ”Dositei Obradovici” din Timișoara. De asemenea, o altă unitate școlară – Liceul Teoretic Baptist – funcționează în sistem online din cauza cazurilor de îmbolnăvire în rândul elevilor identificate în 50 la sută dintre clase.

CITEȘTE ȘI: Încă o amenințare cu bombă la Timișoara: vizat, Iulius Mall

O situație problematică a fost identificată în cazul Școlii Gimnaziale nr. 30 din Timișoara care funcționează cu 20 de clase în online din cauza cazurilor pozitive depistate la elevi, iar 19 cadre didactice s-au îmbolnăvit, ceea ce face ca derularea procesului didactic să fie mult îngreunată.

În ceea ce privește testarea elevilor, în această săptămână a fost aplicată o singură dată, motivul fiind lipsa testelor de salivă din unitățile de învățământ pe fondul întârzierilor cauzate de problemele de achiziționare a acestora. În urma testărilor efectuate luni, 13 elevi din Timiș au fost depistați pozitivi, 10 fiind ulterior confirmați prin testare PCR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns