Conform rezultatelor finale oficiale, funcția de primar al Timișoarei a fost câștigată de Dominic Samuel Fritz (USR -PLUS), cu 53,25 la sută din voturile valabil exprimate, față de Nicolae Robu (PNL), cu 29,87 la sută, Voichița Lăzureanu (Alianța PSD-PPUSL), cu 6,25 la sută, Marius Craina (Pro România), cu 5,27 la sută, și alții, care nu au depășit cinci procente din preferințele alegătorilor.
La Consiliul Local Timișoara s-au înregistrat următoarele rezultate: USR PLUS – 41,41 la sută, PNL – 30,44 la sută, PSD-PPUSL – 9,59 la sută, Pro România – 5,48 la sută, după care urmează partidele care nu au trecut pragul electoral de cinci la sută, adică UDMR, Partidul Verde, PMP și ALDE, acestea neintrând în componența consiliului.
Cele 27 de mandate de consilier local existente pentru un municipiu de rangul Timișoarei au fost împărțite astfel: 13 (unul din redistribuire) pentru USR-PLUS (Dan Reșitnec, Andrei Meșter, Ruben Lațcău, Rodica Militaru, Vlad Boldura, Răzvan Negrișanu, Răzvan Stana, Ana Munteanu, Aida Szilagyi, Ovidiu Merean, Paula Romocean, Cornel Florin Ilca, Jorge Gonzales), nouă pentru PNL (Dan Diaconu, Cătălin Iapă, Raul Ambruș, Simion Moșiu, Lorenzo Barabas, Adrian Lulciuc, Ștefan Sandu, Daniela Mariș, Lucian Căldăraru), trei (unul din redistribuire) pentru PSD (Sebastian Răducanu, Sorin Ionescu, Andra Lăpădatu) și două pentru Pro România (Marius Craina și Roxana Iliescu).
Această componență nu este bătută în cuie, întrucât este posibil ca unii dintre candidații aflați pe listele partidelor să se retragă sau să li se retragă sprijinul politic și astfel să facă altora, situați pe pozițiile următoare. În zilele viitoare vor fi validate mandatele consilierilor locali și, cât de curând, va fi convocată ședința de constituire. Deocamdată, nu se știe cine vor fi cei doi viceprimari ai Timișoarei, aceste posturi urmând să fie negociate între partidele care pot forma majoritatea în consiliul local.