Avem 25 de infectați cu Omicron, dintre care 18 vaccinați cu schema completă

Un deces și 32 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri COVID cu varianta Omicron.

Potrivit INSP, 76% (19 cazuri) au avut istoric de călătorie în: Africa de Sud (7), Nigeria (3), Marea Britanie (4), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), Spania (1), Tanzania (1). Două cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, din care unul confirmat cu varianta Omicron. De asemenea, două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar alte două cazuri nu au răspuns apelului telefonic de la DSP. Dintre cele 25 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 18 (72%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă, scrie Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Franța înăsprește restricțiile. Munca la distanță va deveni obligatorie pentru cei care pot / Danemarca, cea mai mare rată de infectare din lume

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 – 325 de zile, cu o medie de 205 zile şi o mediană de 206 zile”, precizează INSP. Conform sursei citate, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Până la data de 26 decembrie, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 7.891 de secvenţieri, din care 97 în săptămâna 20 – 26 decembrie.

CITEŞTE ŞI: O inițiativă a lui Fritz e model pentru alte orașe, deși încă nu știm pentru care

Cele 97 de secvenţieri din ultima săptămână au fost raportate de Institutul ‘Cantacuzino’ (50) şi Institutul „Matei Balş” (47). Au fost confirmate până în prezent 7.285 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.504 cazuri cu varianta Delta şi 25 cu Omicron. Până la data de 26 decembrie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%. Totodată, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate 5.504 cazuri COVID cu varianta Delta, din care 87 în ultima săptămână, confom stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.