Subvenția pentru pășuni va putea fi obținută și în 2022 de toți deținătorii

Subvenția pentru pășuni va putea fi obținută și în 2022 de toți deținătorii

Termenul-limită pentru finalizarea amenajamentelor pastorale a fost amânat cu încă un an, până pe 1 ianuarie 2023, fapt care face posibil ca în 2022 să încaseze subvenția aferentă suprafețelor de pășunat toți posesorii de astfel de terenuri.

Subvenția pentru pășune va fi acordată în continuare de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru toate suprafețele, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care este amânat cu încă un an termenul privind obligația ca pășunile eligibile pentru subvenții să aibă amenajament pastoral.

Amenajamentele pastorale se pot executa pe baza unor studii cu date concrete din teren, care privesc tipurile de vegetație și producția de masă verde. Coroborat cu situația creată de pandemia de COVID-19 privind restricționarea deplasării personalului pentru evitarea răspândirii infecției, respectarea perioadelor de carantină și a zonelor carantinate, se impune prelungirea termenului limită de realizare a amenajamentelor pastorale până la 1 ianuarie 2023, după cum se specifică în motivarea noii ordonanțe de urgență.

”Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, cu modificările și completările ulterioare, a fost reglementată administrarea pajiștilor prin amenajamente pastorale, fondurile necesare pentru realizarea amenajamentelor pastorale ale suprafeţelor de pajişti permanente fiind asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul MADR”, se mai arată în nota de fundamentare a OUG 130/2021, un act normativ publicat acum câteva zile în Monitorul Oficial.

CITEŞTE ŞI: Cum „salvăm” mâncarea de la Crăciun. Sfaturi de la specialiști pentru a evita risipa alimentară

Pentru orice clarificări, deținătorii de pășuni din Timiș pot contacta centrului județean al APIA, la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.