Avarie majoră la rețeaua de apă în Timişoara. Ce s-a întâmplat

O o avarie majoră la rețeaua de apă de pe strada Gheorghe Lazăr, la intersecția cu Bulevardul Cetăţii, s-a produs sâmbătă seara. Au fost afectați de întreruperea furnizării apei reci locuitorii de pe străzile Gheorghe Lazăr, Teiului, Labirint, Dropiei, Timis, Amforei, Burebista și Brândușei.

Echipele de intervenție ale Aquatim au fost rapid mobilizate și au lucrat peste noapte pentru rezolvarea problemei. Defecțiunea a fost remediată și a fost restabilită alimentarea cu apă în zonă, duminică, în jurul orei 12. A fost un defect apărut pe o conductă metalică fisurată, amplificat probabil de scăderea bruscă de temperatură.

Reprezentanții Aquatim au explicat că astfel de fenomene apar în această perioadă cu temperaturi scăzute din cauza tensiunilor/contracțiilor suplimentare care se produc în conductele metalice. Aceștia reamintesc că lungimea rețelei de apă din subteranul Timișoarei este de aproximativ 650 de kilometri, pe care trebuie să fie menținută permanent o presiune a apei de cel puțin două atmosfere.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele apărute, suntem conștienți că asemenea situații sunt nedorite și vă asigurăm că facem eforturi deosebite pentru restabilirea condițiilor de funcționare normală a serviciului de alimentare cu apă”, au mai transmis reprezentanții companiei de apă și canalizare din Timișoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Avarie majoră la rețeaua de apă în Timişoara. Ce s-a întâmplat

Lasă un răspuns