Păsările și copacii tulbură alimentarea cu energie electrică în Timiș, nu lipsa investițiilor ENEL…

intreruperi curent 16

Având în vedere numeroasele probleme semnalate Instituției Prefectului, cu privire la desele întreruperi de curent din județ, prefectul Eva-Georgeta Andreaș a invitat, la sfârșitul săptămânii, reprezentanții ENEL la o întâlnire cu primarii localităților timișene, la care au participat vicepreședintele Consiliului județean Timiș, Traian Stancu, și conducerile ISU Banat, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu.

prefectura

La întâlnire, din partea ENEL, au participat Mario Allella, director E-Distributie Banat, Adrian Pop, inginer-șef al firmei în județul Timiș. Primarii timișeni s-au plâns de numeroasele întreruperi de curent, de faptul că la call-center-ul ENEL se răspunde la telefon abia după zeci de minute și atunci comportamentul persoanei care răspunde lasă de dorit, de faptul că se intervine la avarii cu mare întârziere sau că sunt căderi de tensiune de scurtă durată, în urma cărora se defectează aparatele electrocasnice.

enel 5

Prefectul Eva Georgeta Andreaș a atras atenția reprezentanților ENEL că timișenii își plătesc facturile, adică achită un serviciu de care nu beneficiază atunci când se întrerupe furnizarea curentului electric, din diferite motive. Primarii au acuzat subdimensionarea rețelelor electrice și, în multe cazuri, vechimea lor, faptul că, în multe zone, atunci când se întrerupe furnizarea curentului, localitățile rămân și fără apă curentă din cauză că nu mai poate funcționa nici stația de pompare.

Reprezentanții ENEL au afirmat că se vor face investiții pe raza județului Timiș și au răspuns problemelor punctuale ridicate de primari. În ceea ce privește întreruperile de scurtă durată, reprezentanții ENEL au afirmat că, în mare parte, acestea sunt cauzate de vegetație sau de păsări (care se pun pe cabluri) și au afirmat că se dorește colaborarea cu autoritățile locale în problema toaletării copacilor, pentru a nu mai fi afectate cablurile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns