Avarie majoră în alimentarea electrică. Locuințe fără curent, semafoare nefuncționale, aparate „prăjite” și lifturi oprite. A fost afectat și nord-vestul țării

Avarie majoră în alimentarea electrică. Locuințe fără curent, semafoare nefuncționale, aparate „prăjite” și lifturi oprite. A fost afectat și nord-vestul țării

O avarie majoră a afectat, în cursul zilei de vineri, mai multe județe din nord-vestul și centrul țării. Locuințe fără curent, semafoare nefuncţionale, aparate „prăjite” şi lifturi oprite au fost semnalate în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba şi Sibiu.

„Oamenii din oraşele transilvănene – Cluj, Bistriţa, Sibiu, Târgu-Mureş, Turda spun că le-au fost afectate aparatele electrocasnice. În oraşe nu mai merg lifturile, semafoarele şi alte utilităţi alimentate cu energie electrică. De asemenea, reţelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică”, arată Digi24.ro.

Potrivit unor surse din cadrul Electrica, în judeţul Bihor nu au fost raportate, deocamdată, probleme.

Din câte se pare, avaria a apărut pe reţeaua de înaltă tensiune a Transelectrica, iar reprezentanții companiei au anunţat că se lucrează la avarie.

Digi24 mai anunţă că, urmare a penei de curent, combinatul chimic Azomureş a anunţat eliberarea unei cantităţi de substanţe chimice în aer.

„Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roşcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, a anunţat combinatul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *