Avantajul satului aparținător… asfaltarea se face o dată şi complet! Vezi despre ce localitate timișeană este vorba

Livezile

În materie de modernizare a satelor se începe, de obicei, în reședința administrativă a comunei. Satele aparținătoare rămân deseori cele din urmă.

Numai că acestea vor fi cele dintâi, conform zicalei bibice. Așa se întâmplă și cu satul Dolaț, component al comunei Livezile, unde vor începe curând lucrările de asfaltare a străzilor. Dacă în localitatea de reședință a comunei asfaltarea s-a făcut prin mai multe proiecte, aici se va face… o dată și complet.

La ora actuală, carosabilul modernizat al comunei Livezile are o lungime de 11 kilometri, din care șapte au fost realizați grație unei finanțări în valoare de 1,6 milioane de euro, bani alocați de guvern prin prima listă a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

De menționat că acest proiect se află în curs de finalizare, mai fiind de realizat podețe și alei de acces în gospodării, respectiv marcaje, și de montat indicatoarele de circulație.

Revenind la Dolaț, sat cu puțin peste 700 de locuitori, care până acum s-a confruntat cu carosabilul prost – ambulanța și mașina de pompieri fiind nevoite să oprească în centru, pentru că mai departe nu se puteau avânta – după realizarea acestei investiții va avea asfalt pe toate drumurile interioare, inclusiv echipare stradală completă: trotuare, podețe și accese în gospodării.

Se va face, deci, „modernizare de la A la Z”, conform viceprimarului Emil Petrovici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *