Autospecială pentru intervenţiile la înălţime ale pompierilor timişeni

pompieri 12

În fața Palatului Adminstrativ din Timișoara a avut loc, vineri, într-un cadru festiv, recepția și predarea către ISU Timiș a autoplatformei de intervenție până la 72 de metri înălțime.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența prefectului județului Timiș – Eva Andreaș, a președintelui Consiliului Județean Timiș – Călin Dobra, a inspectorului general al IGSU – colonel Daniel Dragne și a șefilor instituțiilor deconcentrate și descentralizate de la nivelul județului Timiș precum și a inspectorilor-șefi ai ISU din Arad, Hunedoara și Caraș-Severin.

Județul Timiș este primul din țară care a primit în dotare un astfel de utilaj, unul asemănător existând doar la București.

Recepția s-a desfășurat pe acordurile muzicii de fanfară și a inclus și un serviciu religios. La demonstrație au asistat și mai multe grupuri de elevi, câțiva urcând alături de pompieri până la înălțimea maximă a platformei.

isu timis 4

Contractul de achiziție pentru autospeciala de intervenție și salvare la înălțime (72 de metri) a fost semnat de Consiliul Județean Timiș în luna mai 2016, iar costul utilajului s-a ridicat la 5,2 milioane de lei. Sosirea utilajului a fost una așteptată cu mult interes în Timiș, mai ales că termenul inițial de livrare a fost în luna decembrie a anului trecut.

„Consider evenimentul de astăzi unul de normalitate. Eu și colegii mei am înțeles importanța Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru crearea unui climat de siguranță a cetățenilor și pentru un regim de intervenție cât mai rapid în situații deosebite. Eu vă doresc să folosiți cât mai puțin platforma și să nu uitați că cetățenii județului Timiș se bazează pe dumneavoastră”, a spus Călin Dobra, președintele CJT, când a predat cheile și actele utilajului către inspectorul-șef al ISU Timiș, lt.-col. Ing. Lucian Vasile Mihoc.

„Furtuna din 17 septembrie ne-a arătat că niciodată nu putem fi destul de pregătiți în fața furiei naturii. Această dotare din Timiș valorează cât investițiile în sistemele de situații de urgență din 15 județe ale țării. Timișoara se dezvoltă, avem clădiri din ce în ce mai înalte și cred că achiziția este foarte utilă”, a afirmat, la rândul ei, Eva Andreaș, prefectul județului Timiș.

Evenimentul s-a încheiat cu o demonstrație de funcționare a autospecialei de intervenție, în cadrul căreia o parte a invitaților a avut parte de un duș cu apă rece, la propriu, în urma căruia au înțeles că, într-adevăr, incendiile de la etajele superioare pot fi stinse cu ajutorul utilajului, iar platforma, care suportă o greutate totală de 500 de kilograme poate fi utilizată pentru salvarea oamenilor.

Sosirea unui astfel de echipament de lucru la înălțime are loc la doar două zile după ce un altul, de această dată proprietate privată, s-a dovedit prea fragil pentru un șantier timișorean – cel de la Louis Țurcanu -, în cadrul căruia se construiește o aripă de spital cu multe etaje.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *