Autorizație de la minister pentru împușcarea unui urs care le-a făcut pagube mari unor săteni

2 februarie: Legenda Zilei ursului și previziuni meteorologice

Ministerul Mediului a emis autorizaţie pentru împuşcarea unui urs care a produs, în ultima lună, numeroase pagube locuitorilor din comuna Păuleni-Ciuc, jandarmii harghiteni fiind chemaţi de mai multe ori în zonă pentru îndepărtarea animalului.

CITEȘTE ȘI: Accident în lanț pe autostradă, între Timișoara și Lugoj. Oameni răniți. Imagini de la fața locului

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Harghita, Domokos Laszlo, a declarat, pentru AGERPRES, că ultimele pagube au fost înregistrate în această săptămână, când un urs a intrat într-o gospodărie şi a omorât cinci oi.

Directorul Asociaţiei de Vânătoare din Zonă, Hotnagy Lehel, a explicat că personalul de specialitate urmează să monitorizeze animalul şi să îl împuşte. Potrivit acestuia, în ultima lună, ursul respectiv a venit în mai multe rânduri în zonă şi a produs pagube în gospodăriile localnicilor.

De asemenea, Ministerul Mediului a emis autorizaţie de împuşcare şi pentru un urs care a omorât un cal şi mai multe vite în comuna Sânmartin, şi în acest caz urmând să se facă monitorizarea animalului, pentru ca paznicii de vânătoare să fie siguri că este acelaşi exemplar care a produs pagube.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns