Cu vipera printre blide, în vestul țării. Întâmplare de pomină în bucătărie

vipera

Apariție neobișnuită printre oalele aflate pe aragaz, într-o bucătărie din Ciclova, județul Caraș Severin. O viperă se târăște fără teamă pe mașina de gătit.

CITEȘTE ȘI: Accident în lanț pe autostradă, între Timișoara și Lugoj. Oameni răniți. Imagini de la fața locului

“În general noi ţinem uşa închisă, că ştim că sunt vipere. Dar am înfundat scurgerea la bucătărie şi a ieşit apă. Ca să se usuce mai repede am lăsat uşa puţin deschisă şi probabil că atunci a intrat în casă. Până acum nu au mai intrat, dar în curte găsim în fiecare an. S-au înmulţit foarte mult aici, toată lumea spune că intră şi în case”, a declarat  femeia în bucătăria căreia a ajuns vipera.

Caraş-Severin este unul dintre judeţele unde viperele sunt la ele acasă. Regiunea este bogată în zone calcaroase ideale pentru modul de viaţă al viperelor. În această zonă a ţării trăiesc două specii de viperă: vipera cu corn bănăţeana(ammodytes ammodytes) care reprezintă circa 90% din populaţia din judeţ şi vipera comuna (berus), mult mai slab reprezentată. Ele pot fi deosebite foarte uşor, deoarece vipera cu corn, asa cum o tradeaza numele, are acel corn în vârful capului.

sursa: adevarul.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cu vipera printre blide, în vestul țării. Întâmplare de pomină în bucătărie

  1. Inseamna ca doamna gateste foarte bine, vipera s-a dus fix pe aragaz, ma gandesc ca nu e usor sa te sui acolo fara maini si picioare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *