Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private, fără programare

Punct de vaccinare, deschis de luni pe Aeroportul Internațional Timișoara

După patru luni de când a început campania de vaccinare, autorităţile schimbă regulile jocului. Cum în ţară vor ajunge milioane de doze de vaccin Pfizer, iar interesul oamenilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut, de luna viitoare vor exista mai multe modalităţi de vaccinare – echipe mobile, centre drive through şi centre la firme private.

Rândurile la vaccinare încep să se rărească. În acest moment sunt aproape 120 mii de locuri disponibile şi au mai rămas doar 260 mii de români pe listele de aşteptare. Teoretic, în câteva zile, se vor imuniza toţi cei care-şi doresc. 90% dintre cei înscrişi pe liste vor însă vaccinul Pfizer. Mulţi se duc încă la sute de kilometri pentru a primi acest ser.
Pentru vaccinul Moderna sunt locuri libere în multe locuri din ţară, iar la AstraZeneca nici măcar nu mai e nevoie de înscriere prin platformă. Cine vrea, se duce direct la centru. Pentru a-i convinge pe români să se imunizeze, autorităţile schimbă strategia. Vor trimite echipe mobile în sate.

De luna viitoare, în marile oraşe vor exista centre de vaccinare drive thorugh, unde nu va fi nevoie de programare. Centrele de vaccinare drive through ar putea fi organizate în parcarea unor hipermarketuri sau centre comerciale. Fiecare centru va avea 4 echipe medicale şi capacitate de a imuniza 400 de persoane pe zi.

Sursa: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private, fără programare

  1. De câteva zile se tot zguduie mai hom. Deși n-a anunțat nimeni niciun ărtcache pe la Parța-Voiteni. Astăzi, privind pe vindov și simțind că iar se ărtcacă parchetul original, comunist și de stejar, am  vărstend al: doda Floare, țața Măriuca și lelea Raveca alergau în tandem de trei spre drive through. Unde se dă Pizăr pă d-a ficea. Mai God! Ce stupid voman!

Lasă un răspuns