Autoliv România îşi continuă investiţiile în Banat

Autoliv

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România a derulat în 2015 un număr semnificativ de proiecte noi, cu impact în toate zonele sale de activitate. Investiţiile au fost corelate cu creşterea capacităţii de producţie a fabricilor din Braşov, Sfântu Gheorghe, Lugoj şi Reşiţa.

În cadrul Diviziei de Textile din Lugoj, înfiinţată în 2007, se produce o parte a airbag-urilor, proces în care sunt angrenaţi peste 3.000 de angajaţi. Datorită creşterii volumelor de comenzi, în 2013 a fost deschis punctul de lucru din Reşiţa, aparţinând Diviziei din Lugoj.

Rezultatele pozitive obţinute în cei peste trei ani de activitate au făcut ca în prezent numărul angajaţilor de aici să treacă de 800. Prin urmare, a apărut şi nevoia unui nou spaţiu de producţie.

„Dacă în 2015 am inaugurat o nouă hală de producţie la Lugoj, pentru acest an ne-am propus să mutăm activitatea din Reşiţa într-un sediu nou. Clădirea în care funcţionăm în prezent este veche, iar structura ei nu permite o reabilitare corespunzătoare. Mutarea în noul sediu va avea loc în toamna acestui an, data exactă fiind legată de obţinerea autorizaţiilor necesare pentru desfăşurarea proceselor de producţie”, subliniază Ionel Fierbinţeanu, country manager în cadrul Autoliv România.

Compania este subsidiara grupului suedez Autoliv, al doilea cel mai mare exportator din industria componentelor auto din România, ocupând anul trecut locul opt în topul celor mai mari zece exportatori din ţara noastră.
Cu vânzări globale de aproximativ 9,2 miliarde de dolari şi 60.000 de angajaţi, compania a investit în anul trecut peste 200 de milioane de lei în extinderea spaţiilor sale de producţie, precum şi în echipamente şi tehnologii noi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns