Un bordel celebru din Timişoara ar putea deveni grădiniţă

Intim

Imobilul care a găzduit în perioada interbelică celebrul bordel „Sari Neni” din Timișoara va fi cumpărat de primărie. Aici a funcționat în perioada interbelică un restaurant cu felinar roșu în față, condus cu îndemânare de Sarolta Foldessy. Domnii găseau la Sari-Neni tot felul de servicii pe placul lor, de la mâncare rafinată și muzică până la dame de companie.

După 1945, bordelul a fost desființat și a devenit restaurantul „Intim”, destul de frecventat și în acea perioadă. După Revoluție, acesta a ajuns, treptat, în declin, iar de câțiva ani proprietarii vor să vândă clădirea, care este pe lista monumentelor istorice.

Cu doi ani în urmă, Primăria Timișoara nu și-a exercitat dreptul de preemțiune la intenția de vânzare a imobilului cu 220.000 de euro. De această dată, prețul cerut este de 120.000 de euro, ceea ce înseamnă 212 euro/mp.

Spațiul are o suprafață utilă de 564 mp, fiind compus din patru săli de mese, o sală de protocol, bar, hol de intrare, grup sanitar, duș, opt magazii, bucătărie, două coridoare, spălătorie, două garderobe, camere frig, birou și alte două grupuri sanitare. Mai există o grădină de vară și o terasă la parter, precum și trei săli de mese, un bar, două coridoare, un hol și alte magazii la subsol. Imobilul nu este într-o stare prea grozavă, fațada de la stradă fiind degradată, iar acoperișul, doar parțial reabilitat.

Tâmplăria de lemn a ferestrelor a fost păstrată, dar clădirea necesită asanarea instalațiilor parazitare (cabluri de electricitate și de date, instalații de climatizare).

Direcțiile municipalității nu s-au arătat prea interesate de o asemenea achiziție, întrucât, în mod obișnuit, instituția nu cumpără clădiri. Doar Biroul școli – spitale a făcut cunoscut faptul că imobilul ar putea fi utilizat pentru mutarea Grădiniței cu program prelungit nr. 21, care își desfășoară activitatea într-o clădire retrocedată de pe strada Rădulescu nr. 7, pentru care este plătită de la bugetul local o chirie lunară de 9.126 de lei.

O altă propunere, venită din partea unui consilier local (întâmplător, proprietar al unei firme de construcții), a fost de a amenaja acolo locuințe pentru tineri, având în vedere că terenul aferent este unul de 850 de metri pătrați. Oricum, aleșii au fost de acord, chiar în ultima ședință din acest mandat, ca proprietatea să fie achiziționată și rămâne de văzut cui îi va folosi această tranzacție care iese din obișnuit.

Reamintim că, deocamdată, municipalitatea nu a reușit să ajungă la o înțelegere în privința unor spații pentru școli, pentru prețul cărora negociază de mai mulți ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un bordel celebru din Timişoara ar putea deveni grădiniţă

  1. Acum dragi copii, trecem la prima noastră preocupare în această clădire frumoasă în care ne-am instalat. Veți afla multe lucruri frumoase din aceste cărți minunat colorate, despre educația parentală, adică cum să vă re-educați mămicile și bunicuțele învechite, despre ideile progresiste ale genderismului, despre corpurile noaste sanitare pt asexuați și bisexuate, iar aici vedeți modelele tractoarelor Iepocii de Aur, cu care se vor juca fetițele, dar avem și o colecție nemaipomenită de chiloței rozi și portocalii pt băiețașii noștri, sau mă rog, pt fetițele noastre care se simt băieți, ele/ei vor juca și în echipa de fut-sal a grădiniței… Dar să vă prezint iubita noastră prezentatoare, invitată tocmai din Ierusalim, doamna Sarah Earthy (fostă Földessy), nimeni altcineva decît nepoata vestitei „Sári néni”, întrebați-l fiecare pe bunicul vostru drag, sunt convinsă că vă vor povesti și mai multe despre temele noastre de astăzi…

Lasă un răspuns