Au pus pe jar autoritățile din vestul țării, după ce au furat uraniu iar lumea s-a speriat de pericolul de contaminare. Ce s-a întâmplat cu hoții

radioactiv

Doi bărbaţi acuzaţi de faptul că au furat recipiente cu uraniu sărăcit au fost condamnaţi la închisoare şi au ajuns după gratii. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

CITEȘTE ȘI: Deputat de Timiș, internat la spital cu coronavirus

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din Vladimirescu, au pus în aplicare, la sfârșitul săptămânii trecute, un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de magistrații Tribunalului Arad pe numele unui bărbat de 50 de ani, din Vladimirescu, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 4 luni pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau alte materii radioactive. Un alt bărbat din Vladimirescu, de 49 de ani, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Arad la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani și 2 luni, pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad”

Cei doi hoți aufost condamnați la închisoare acum, după o ispravă petrecută în urmă cu trei ani, când au fost reţinuţi, după ce au furat dintr-un depozit al unei societăţi comerciale din judeţul Arad trei recipiente care conţineau o substanţă ce avea în compoziţie uraniu slab radioactiv. Cei doi au declarat anchetatorilor că nu ştiau ce se află în recipientele respective, făcute din metal, şi că voiau să le ducă la un centru de fier vechi pentru a le vinde.

Prefectura Arad preciza atunci că  a fost sesizată dispariţia, dintr-un depozit al unei societăţi comerciale din localitatea Vladimirescu, a trei recipiente ce conţineau o substanţă ce avea în compoziţie uraniu sărăcit (slab-radioactiv) şi a şase colimatorii conţinând tot uraniu sărăcit.

Sursa: Realitatea de Arad


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns