Au început lucrările în Piața Mărăști

sens giratoriu Marasti

Proiectul de reamenajare a sensului giratoriu din Piața Mărăști va fi, în sfârșit, pus în practică. De joi, 26 aprilie, Societatea Drumuri Municipale a început să lucreze în cunoscuta intersecție, cu utilaje și oameni, a căror prezență a fost „salutată” cu numeroase claxoane de șoferi. Banda pavată cu dale care mărginește rondoul cu trandafiri se află pe cale de dispariție.

„Acolo este punctul cel mai critic pentru circulație. E firesc, pentru că, dacă traficul se dovedește mai fluent în oraș, ajung mai multe mașini în acea zonă care are limitele ei geometrice.

În Piața Mărăști e înghesuiala cea mai mare, iar singura soluție o constituie lărgirea sensului giratoriu cu încă o bandă. Există proiectul, dar mai sunt necesare avize de la Agenția de Mediu și de la alte instituții.

Lucrarea în sine nu este complicată, dar procedurile birocratice mai durează. Nu se va lua din spațiul verde, pentru că după rondoul cu flori se află unul cu piatră de pavaj.

Se va lua puțin de acolo și din trotuare, care sunt destul de late, și se vor muta stâlpii. Există spațiu arhisuficient de jur împrejur să se amenajeze încă o bandă, astfel că nu este necesară micșorarea insulei din centru.

Va fi o mobilizare de forță, se va lucra zi și noapte”, anunța primarul Nicolae Robu în luna martie 2017.

Pe șantierul din Piața Mărăști va trebui efectuată și o cercetare arheologică, astfel că lucrările vor fi întrerupte o perioadă.

Nu se știe cât va dura efectiv lucrarea, dar aceasta va deranja traficul, fără să fie necesar, însă, ca acesta să fie întrerupt.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns