Personalul din cadrul ISU Timiș, mereu la înălțime

ISU Timis 3

Se luptă cu flăcările, cu inundațiile, coboară în adâncuri, taie fiarele contorsionate ale vehiculelor în urma accidentelor rutiere, se urcă în copaci, pe clădiri, riscându-și propriile vieți pentru salvarea altora. Sunt lucrătorii de la ISU Timiș, cei care, la defilările publice, primesc cele mai multe aplauze de la cetățeni. Pentru a putea gestiona cu bine situațiile în care sunt chemați să intervină, se antrenează continuu.

Ieri, de pildă, au participat la un exercițiu privind managementul unei situaţii de urgenţă, generată de producerea unui incendiu la o clădire înaltă, respectiv, UBC 2, din cadrul Openville Timișoara.

Scenariul exercițiului a fost următorul: în jurul orei 8,30, personalul aflat la etajul 8 al clădirii observă o mare degajare de fum din camera serverului. Trei persoane nu au reușit să se autoevacueze fiind intoxicate cu fum, iar alte zece, care își desfășurau activitatea la etajul 11 al clădirii, au fost surprinse de incendiu și s-au refugiat pe acoperișul clădirii. Iulis Mall

La locul intervenției s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Timiș: Grupa Operativă a unităţii, Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara au intervenit cu două autoplatforme de lucru la înălțime, cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de transport personal și victime multiple, la acțiune participând și Detașamentul de Pompieri Lugoj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și Stația de Pompieri Buziaș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Alături de acestea, în acest exercițiu, au fost prezente echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș și Serviciul privat pentru situații de urgență al mall-ului.

(Foto credit: Foto Lau’s Page)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *