Au fost aprobate 33 de proiecte din fonduri transfrotaliere

euro 1

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia continuă finanțarea proiectelor de cooperare în zona de graniță româno-sârbă pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

Până în prezent au fost lansate două apeluri de proiecte. În cadrul primului, cel din 15 septembrie 2015, au fost contractate 34 de proiecte (32 de proiecte normale și două proiecte strategice), în valoare de aproximativ 46,8 milioane de euro.

În cazul celui de al doilea, lansat în 27 noiembrie 2017, recent au fost aprobate și propuse spre finanțare 33 de proiecte, în valoare totală de circa 20 de milioane de euro. Bugetul total al programului este de 88.124.999 euro, din care 74.906.248 euro reprezintă finanțare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene.

În perioada 2014-2020, sunt finanțate proiecte pe patru axe prioritare, în domeniile promovării ocupării forței de muncă și serviciilor pentru creșterea incluziunii, protecției mediului și managementului riscurilor, mobilității și accesibilității și, respectiv, al turismului sustenabil.

Aria eligibilă a programului este constituită din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți (din România) și districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *