Alertă alimentară

somon

Reţeaua de magazine ”Auchan” anunță clienții care au cumpărat articolul ”Pouce File de somon afumat” 100g, cod EAN : 5949084000153 (produs in 16.01.2019, data expirării 01.03.2019), să îl returneze, întrucât la acesta a fost depistată bacteria Listeria monocytogenes, potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma analizelor efectuate la două eşantioane din cele cinci analizate a fost detectată prezența bacteriei. Persoanele care au achiziţionat respectivele produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma plătită. În urmă cu mai puțin de două luni, același lanț de supermaketuri a avut o problemă similară, tot cu un lot de somon afumat.

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care suferă de cancer sau SIDA, dar și bătrânii. Poate dura până la 70 de zile până când boala se manifestă. Simptome sunt febră, slăbiciune, vărsături, confuzie și gât rigid, iar aceste semne pot dura săptămâni. În urma unui tratament cu antibiotice, infecția poate fi vindecată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *