ATOP strică armonia politică în CJT

Una dintre hotărârile recente luate în plenul Consiliului Județean Timiș ar putea să ducă la pierderea unor voturi de către actuala majoritate. Au spus-o, mai mult sau mai puțin voalat, doi dintre consilierii din UNPR.

Problema iscată a fost una aparent banală, și anume completarea Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a județului Timiș cu un nou membru. Cei de la PSD l-au propus pe Nicu Bădina, ceea ce însemna că social-democrații ar fi avut doi membri în această autoritate.

Titu Bojin, în calitate de reprezentant al UNPR, l-a propus pe colegul său de partid Viorel Matei, explicând că ar fi cazul ca și această formațiune să intre în ATOP.

De fapt, la momentul în care s-a decis componența autorității, imediat după alegerile locale de anul trecut, UNPR și PMP păreau să se fi unificat, astfel că a existat un reprezentant – Dorin Cândea. La ora actuală, însă, divorțul dintre cele două formațiuni e mai mult decât evident, iar cele două partide au ales căi diferite.

După câteva propuneri, contra-propuneri și explicații, UNPR nu a obținut locul respectiv în ATOP, chiar Viorel Matei declarând că renunță. Nicu Bădina a devenit membru al autorității, iar concluzia uneperiștilor, spusă nu foarte voalat, a fost că în Consiliul Județean Timiș se va contura tot mai bine o opoziție reală. Rămâne de văzut dacă această amenințare se va concretiza în perioada următoare, știut fiind că echilibrul voturilor în CJT este destul de delicat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns