Puncte de sacrificare a mieilor, în Timiş

miel

Peste două săptămâni creştinii sărbătoresc Învierea Domnului. Înroşirea ouălelor şi pregătirea mesei festive de Paşte sunt câteva din obiceiurile românilor.

Dintre toate bunătăţile pe care românii sunt obişnuiţi să le consume de sărbătorile pascale este carnea de miel. Adrian Popa, directorul Direcţiei Sanitare-Veterinare Timiş ne-a declarat că în judeţ sunt două abatoare autorizate pentru sacrificarea ovinelor, cel de la Liebling şi cel de la Giulvăz.

Până în data de 15 aprilie direcţia sanitar-veterinară a autorizat 28 de puncte pentru sacrificarea a mieilor. Unul se găseşte în Piaţa Badea Cârţan, altul la Lugoj şi încă unul la Făget. Celalte puncte se află în localităţile rurale din judeţ.

Adrian Popa ne-a precizat că este necesar ca toţi miei în momentul părăsirii exploataţiei agricole să fie înmatriculaţi prin crotalieră auriculară. Crotralierea se realizează de medicul veterinar de circumscripţie sau de asociaţiile de crescători autorizate pentru asemenea operaţiuni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Puncte de sacrificare a mieilor, în Timiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *