Atmosferă incendiară la Zilele Comunei Dudeştii Vechi (foto/video)

Comuna timișeană Dudeștii Vechi şi-a trăit din plin cele trei zile de sărbătoare, iar mii de oameni – localnici, dar şi oaspeţi din întreg judeţul, ba chiar şi câţiva veniţi din Serbia şi Bulgaria – s-au bucurat de muzica bună, de dans și distracție după pofta inimii.

Cea mai mare comunitate de bulgari din România şi-a celebrat cei 280 de ani de existenţă pe meleaguri bănăţene printr-o suită de spectacole în aer liber care au reuşit să electrizeze publicul de toate vârstele.

Festivalul organizat de Primăria din Stár Bišnov a debutat vineri cu un recital susţinut de Maria Munteanu, momente artistice cu membrii ansamblurilor de dansuri Vinga, Palucenka şi Slavijak şi un concert al interpretului Nikolay Ivanov din Bulgaria.

Sâmbătă, a fost rândul Oliverei Petcov, al Dorianei Talpeş, al lui Geo Goidaci din Germania şi al lui Milan Vasalic din Serbia să-i încânte pe cei prezenţi.

Atmosfera a devenit de-a dreptul incendiară duminică. Nici nu putea să fie altfel, de vreme ce pe scenă au urcat trupa Direcţia 5, The Weekend Bandits, Chronis Amanatidis (Grecia) şi Lyubomira Stoycheva (Spania), dar mai cu seamă Hari Mata Hari, cea mai titrată formaţie din spaţiul ex-iugoslav, aflată în România în premieră absolută.

Liderul acesteia din urmă, Hajrudin (Hari) Varešanović, a fost vizibil impresionat de faptul că bulgarii din Dudeştii Vechi îi cunosc piesele. Publicul a cântat cu frenezie alături de celebrul muzician bosniac, până mult după miezul nopţii, sute de spectatori întrecându-se în a-l filma, a-l fotografia şi a-i cere un autograf, în amintirea unei seri de neuitat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns