„Ați putea fi victima unor spărgători români”. Bătrân din Germania, păcălit să-și schimbe banii în lingouri din aur și să le predea unui fals polițist

„Ați putea fi victima unor spărgători români”. Bătrân din Germania, păcălit să-și schimbe banii în lingouri din aur și să le predea unui fals polițist

„Ați putea fi victima unor spărgători români”. Bătrân din Germania, păcălit să-și schimbe banii în lingouri din aur și să le predea unui fals polițist

Bătrân din Germania escrocat la telefon -În plasa escrocilor a căzut un bărbat în vârstă de 66 de ani din Plettenberg.

Zile la rând, falși polițiști i-au spus o minciună care a fost elaborată până la ultimul detaliu.

Totul a început ca de obicei: escrocii s-au prefăcut a fi detectivi și i-au vorbit la telefon despre spărgători români arestați.

Desigur, asupra lor a fost găsit un bilet cu adresa bătrânului, l-au avertizat ei adăugând că alți membri ai bandei l-ar putea jefui.

De data aceasta, autorii plusează. Menționează existența unei „fotografii aeriene extrem de clară” a casei sale. Probabil făcută cu o dronă.

Presupusii anchetatori cad de acord cu bătrânul să îl sune în fiecare dimineață și seară pentru a-l proteja. Așa află la ce bancă are deschise conturi.

„Lucruri necurate” la bancă

Ulterior, escrocilor le mai vine o idee pentru a-l convinge pe bătrân de pericol. Susțin că la bancă se întâmplă „lucruri necurate”.

Prin urmare, îl sfătuiesc să-și investească banii în lingouri din aur. Victima comandă lingourile de la bancă.

Falșii polițiști chiar îi pun să asculte o presupusă „înregistrare” a conversației sale cu banca în care, pe fundal, s-ar auzi doi bărbați care discută despre cum pot fura lingourile din aur. Acest lucru trebuia să servească ca dovadă că cei de la bancă plănuiau „lucruri necurate”.

CITEȘTE ȘI: Cutremur în Poliția Locală Timișoara. Sentința care schimbă totul: Dorel Cojan trebuie reinstalat în funcția de șef

Ulterior, bătrânului i se spune că lingourile sale au fost schimbate cu aur fals înainte să-i fie predate. Așa că bătrânul s-a dus la bancă, a luat lingourile și le-a dat unuia dintre falșii polițiști „pentru verificare”.

După predarea aurului, vineri, 10 iunie, comunicarea se întrerupe brusc.

Victima a format toate numerele posibile ale presupuselor sale contacte la „poliție”, dar în zadar. În cele din urmă, victima a sunat la poliția reală care a trebuit să-l informeze că, din nefericire, a fost jefuit, conform ziarulromanesc.de.

Potrivit descrierilor furnizate de victima escrocheriei, cel care a ridicat lingourile este posibil să aibă între 22 și 25 de ani, este zvelt, cu părul blond, purta un hanorac maro și blugi albaștri. Vorbea perfect limba germană.

Principalul său interlocutor la telefon avea accent de Köln, a mai precizat bătrânul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *