PSD Timiș acceptă armistițiul propus de PNL Timiș. Care e condiția?

PSD Timiș acceptă armistițiul propus de PNL Timiș. Care e condiția?

PSD Timiș susține, într-un comunicat al președintelui Alfred Simonis, că Timișoara a pierdut bani din bugetul proiectului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii în favoarea unor primării conduse de liberali, exclusiv prin insistența expresă a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

”Știm cu toții că proiectul este al orașului și că are o agendă importantă de evenimente culturale și investiții programate pentru reabilitarea unor edificii valoroase. PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânnicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali.

PNL nu este în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor. Nu este nici normal și nici moral să fie defavorizată Timișoara, chiar condusă de un primar USR. Pentru că proiectul Timișoara 2023 nu este al lui Fritz, Nica, sau Simonis, este al orașului și al timișorenilor.

Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian”, se arată în comunicatul PSD.

CITEȘTE ȘI: Cutremur în Poliția Locală Timișoara. Sentința care schimbă totul: Dorel Cojan trebuie reinstalat în funcția de șef

Simonis spune că este de acord cu armistițiul propus de liberali, dar cu o condiție: ”Ca o dovadă de fairplay îi spun domnului președinte că accept armistițiul propus ieri. Condiția este ca banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi! De aici putem să continuăm orice dialog politic”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *