Ați primit un „beep” dintr-o țară străină? Nu sunați înapoi, este o țeapă!

teapa telefonica

Ați primit zilele trecute un „beep” de la un număr de telefon dubios cu prefixul +38? Dacă nu vă apare pe ecran decât un astfel de număr necunoscut și nu cunoașteți pe nimeni din Slovenia, Serbia sau Bosnia și Herțegovina, să nu apelați înapoi! E un număr cu supataxă și este o fraudă! Weekend-ul trecut au pățit-o mai mulți prahoveni, iar ieri au fost luați în vizor arădenii.

Un astfel de apel, efectuat după un „beep”, este suprataxat cu până la 60 de euro/minut și este rezultatul unei escrocherii.

Cei păcăliţi sunt buni de plată. Compania de telefonie nu are cum să îi despăgubească şi nici măcar poliţia nu îi poate ajuta. E aproape imposibil să dea de urma escrocilor.

În cursul zilei de luni (16 aprilie), câțiva arădeni au primit astfel de apeluri scurte din Maroc, Bosnia și Herțegovina sau Albania.

Mai mulți cititori ai ziarului Observatorul Prahovean au reclamat redacției, sâmbăta trecută, că au fost victimele unei înșelătorii, după ce au sunat înapoi la apeluri pierdute din țări precum Bosnia și Herțegovina, Maroc, Albania ș.a.

Iată câteva dintre mesajele cititorilor ziarului prahovean:

„Am avut apeluri pierdute de la numere din străinătate. Când suni înapoi spun în engleză că sunt cabinete de avocatură internaționale sau birouri de credit. Până să închizi, rămâi fără credit pe cartelă”.

„Am fost sunat insistent timp de două zile de numere din Albania și Maroc. Era un robot care spunea vă rugăm să aveți răbdare, apelul dumneavoastră are prioritate..”

Așadar, nu sunați înapoi la numere necunoscute din străinătate sau instalaţi pe telefon aplicaţii care identifică apelurile-problemă, scrie specialarad.ro.

Numere de telefon la care nu trebuie să sunați după ce ați avut apeluri ratate:

numere dubioase


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Ați primit un „beep” dintr-o țară străină? Nu sunați înapoi, este o țeapă!

  1. Pot spune că am fost sunată patru zile la rând de diferite numere de telefon primul fiind cel cu +38,într-adevăr locațiile sunt cele expuse m-ai devreme. Am sesizat compania Vodafone, rugând să încerce să poată demara o acțiune de mediatizare pentru a nu se ajunge la aceste fraude la care suntem expuși.

  2. am patit-o si eu astazi in Bucuresti a sunat telefonul, eram pe strada, fara ochelari de vedere, am raspuns, cineve bolborosea ceva, incercam sa inteleg pentru ca am bolnavi in familie,pana m-am dumirit au trecut 3 minute. nr este 0038163 1164089. In circa o ora am mai fost apelata de 00381631171917 si 00381631171919. Inteleg ca ma asteapta o factura incarcata?

Lasă un răspuns