Și campionii se înclină în fața suferinței. Au demonstrat-o printr-un cros organizat în Timiș

Și campionii se înclină în fața suferinței. Au făcut-o, astăzi, 17 aprilie, Simona Amânar-Tabără și Iosif Rotariu în fața celor afectați de boala regilor (hemofilia) și afecțiunile înrudite (boli incurabile cu risc de sângerări spontane, predominant în încheieturi și mușchi, pentru care o banală rană poate fi fatală), în cadrul evenimentului Hemofilia Cros, ”Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună”, care a avut loc la Buziaș, cu ocazia Zilei Internaționale a Hemofiliei.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Română de hemofilie și Centrul Medical ”Cristian Șerban”, locul care pentru cei suferinzi înseamnă a doua lor casă.

”Acest eveniment îl considerăm o modalitate de conștientizare a importanței profilaxiei și tratamentului pentru fiecare bolnav cu hemofilie din această țară.

Și persoanele afectate de această boală au dreptul la o viață frumoasă”, a declarat Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie.

Începând din anul 1989, în data de 17 aprilie se celebrează Ziua Mondiala a Hemofiliei. Este o modalitate de conştientizare a existenţei unei comunităţi vulnerabile, care prezintă afecţiuni înnăscute, incurabile, dar perfect tratabile.

Anul acesta, pentru a se sublinia importanța cooperării, sloganul este ”Împărtășirea cunoștințelor ne face mai puternici”.

0 Comments

No Comment.