Atenționare SRI despre zborurile low-cost. Este vizată și Timișoara

low cost

Companiile aeriene low-cost sunt mai vulnerabile în fața teroriștilor decât companiile de linie, avertizează specialiști din SRI. Aceștia au declarat, sub protecția anonimatului, că o serie de companii aeriene low-cost “nu au, de regulă”, pe timpul zborurilor, ofițeri de protecție la bordul avioanelor, așa cum au avioanele de linie, potrivit Romania Libera.

România Liberă a încercat să obțină informații despre prezența sau absența agenților de pază de la trei companii low cost care operează în România, inclusiv pe Aeroportul Timișoara:  WizzAir, Blue Air și Carpatair. Niciuna dintre aceste companii nu a răspuns la întrebarea-cheie: dacă are sau nu are ofițeri de protecție în aeronave.

În prezent, ofițerii de protecție din avioanele civile românești fac parte din Brigada Antiteroristă a SRI, iar în documente apar sub denumirea IIBO (însoțitori înarmați la bordul aeronavelor). Ei călătoresc în aeronave ca simpli pasageri, fără a ieși cu nimic în evidență. Nici chiar echipajul aeronavei nu cunoaște identitatea acestor oameni, susțin reprezentanții SRI.

Ofițerii de protecție sunt singurii din avion care au asupra lor arme de foc.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *