ATENȚIE, ȘOFERI! Rovinieta ar putea fi eliminată de luna viitoare! În Timiş, trei camere fixe verifică mașinile

Se scumpesc rovinietele! Noile preţuri

Pe șoselele patriei sunt amplasate în prezent 74 de camere fixe cu ajutorul cărora Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) verifică în trafic existența rovinietei.

Pe lângă aceste dispozitive fixe, inspectorii CNADNR mai au 14 sisteme de camere mo­bile.

În judeţul Timiş, sunt dispuse doar trei camere fixe: la Jebel pe DN 59, Sânnicolau Mare pe DN 6 şi Orţişoara pe DN 69.

Judeţele învecinate cu Timişul au câte două dispozitive de control montate astfel: în Caraș – Severin, la Soceni DN 58 şi Mehadia DN 6.

Aradul are o camera montată pe DN 7 la Nădlac şi una pe DN 79 în Arad. La vecinii din Hunedoara sunt amplasate în Băcia DN 66 şi Săcămaş DN 7.

”Ca regulă generală, amplasarea celor 14 sisteme de camere video mobile nu se realizează pe sectoarele de drumuri naţionale pe care sunt amplasate sistemele de camere video fixe. Acestea sunt utilizate pentru verificarea existenţei şi valabilităţii rovinietei pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare”, au explicat pentru redesteptarea.ro reprezentanţii CNADNR.

Comisia Europeană discută în această perioadă introducerea unui sistem unic de taxe rutiere în toate statele Uniunii Europene.

Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi, a declarat că deja s-au făcut demersuri pentru constituirea unui sistem european de taxe rutiere pentru autoturisme şi vehicule de transport marfă, sistem care ar urma să fie aplicat în toate ţările din Uniunea Europeană.

Măsura ar putea intra în vigoare chiar din luna februarie a a­cestui an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *