Atenție la cozonacii din comerț! Semnal tras de Protecția Consumatorilor

Prețurile la cozonaci și la drojdie au scăzut, anunță Ministrul Agriculturii

Atenție la cozonacii din comerț! Semnal tras de Protecția Consumatorilor. Cozonacii din comerț conțin E-uri care ar trebui să îngrijoreze consumatorul, spune președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Mihai Culeafă.

Dacă în trecut se punea un accent pe prepararea cozonacului acasă, acum oamenii apelează tot mai mult la patiserii.

Președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorilor, Mihai Culeafă, atrage atenția, într-un comunicat de presă, asupra faptului că, analizând etichetele mai multor cozonaci din comerț, se constată existența unor E-uri care ar trebui să îngrijoreze consumatorul și să îl determine să nu acorde încredere produsului doar pe baza ambalajului sau aspectului.

Printre substanțele regăsite se numără și tartazina (E102), coloranții artificiali, precum E122, E123 sau E127, care au efecte dăunătoare și care ar trebui să alarmeze consumatorul cu privire la produsele care le conțin.

Mihai Culeafă atrage atenția și asupra lipsei etichetei, sfătuind oamenii ca, mai ales în această perioadă în care târgurile cu specific își deschid porțile, să privească eticheta ca pe un criteriu principal de selecție a produselor, nicidecum ca pe o informație facultativă.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Conturi confirmă varianta sindicală de la Primăria Timișoara

„În acest sens, consumatorului îi revine responsabilitatea de a-și alege alimentele în funcție de ingredientele, dar și de indicațiile de pe etichetă, și anume data valabilității produsului, valoarea nutrițională, condițiile de păstrare, prezența alergenilor, procentajul unor ingrediente etc. De asemenea, starea sau aspectul ambalajului sau a spațiului de depozitare pot reflecta calitatea produsului”, arată Mihai Culeafă, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *