Atenție la amenajarea locuințelor! Nu vă lăsați ademeniți de ofertele firmelor, care, la prima vedere, par de nerefuzat

De câțiva ani, sectorul imobiliar se află din nou pe o pantă ascendentă, nu doar la capitolul vânzărilor de locuințe, ci și la cel de amenajări. Ca o consecință a cererilor mari, firmele specializate, copleșite de comenzi, au început să-și mărească tarifele.

În Timișoara, manopera pentru amenajarea completă a unui apartament cu două camere (inclusiv partea sanitară și cea electrică), de exemplu, este de aproximativ 5.000 de euro! Prețul se poate micșora, însă, dacă beneficiarul va insista să își procure singur materialele și să își debaraseze molozul.

Aceasta, întrucât majoritatea patronilor obișnuiesc să încarce nota de plată atât cu transportul pentru achiziționarea celor necesare, cât și cu căratul deșeurilor. Suma nu este deloc de neglijat, fiind vorba de câteva sute de euro.

De asemenea, o mare atenție trebuie acordată atunci când vine vorba despre achiziționarea materialelor, fiind indicat ca acest aspect să fie negociat înainte de a bate palma cu patronul firmei. Pe de o parte, pentru că patronii primesc un comision de la magazinele de bricolaj și au tot interesul să se ofere să cumpere cele necesare.

Nu vă lăsați însă păcăliți de pretextul că ei cunosc locurile în care se află cele mai ieftine produse; dacă timpul vă permite, mergeți personal să le cumpărați și veți avea uneori ocazia să negociați și prețul acestora. Dacă nu vă puteți deplasa în acest scop, este important să discutați cu patronul firmei despre ce anume înțelege el prin ”materiale necesare”.

Mulți antreprenori obișnuiesc să includă aici consumabilele de care se folosesc – șmirglu, perie, pensulă, trafoletă etc. – pe care tot clienții le vor plăti în final, atunci când li se vor pune toate chitanțele în brațe.

Nu în ultimul rând, spuneți explicit tipurile de lucrări dorite și întrebați costul fiecăreia în parte. Nu e suficient să îi comunicați patronului că doriți reamenajarea unei băi, de exemplu, ci e nevoie să indicați fiecare detaliu pe care doriți să îl modificați în interiorul acesteia.

1 Comments
Eneas 10/06/2017
E la modă și expresia : ,,am lucrat în Germania/Austria !!! Absolut, toți ,,meseriașii", au lucrat ,,dincolo" și știu să-ți facă toate lucrările/reparațiile ! Eu, unul, m-am lămurit ...