Atenţie de cine vi se face milă şi cui îi daţi bani! (video halucinant)

Atenţie de cine vi se face milă şi cui îi daţi bani! (video halucinant)

Preluarea din stradă a persoanelor care apelează la mila publică rămâne o activitate zilnică a polițiștilor locali, care acționează permanent pentru a depista și preda către serviciile sociale astfel de persoane.

Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, de la începutul acestei luni, această activitate s-a intensificat în special în zona Gării de Nord, nefiind neglijate nici celelalte zone din oraș, în locațiile semnalate de ceilalți timișoreni.

„Din zona Gării au fost preluate un număr de 17 persoane care cerșeau în intersecții, unele dintre acestea fiind depistate în mod repetat. Acestea au fost predate către centrul destinat lor de pe str. Telegrafului.

Un alt aspect este cel al persoanelor apte de muncă, care apelează însă la metode mai facile de a face bani, cerșind prin intersecții și pretinzând că au diverse dizabilități. Este și cazul unui tânăr de 30 de ani, din localitatea Bălăbănești, județul Galați, care a fost depistat de zeci de ori de polițiștii locali, în special în zona Bastion, și care simulează ca nu ar avea picioare, cerșind într-un scaun cu rotile.

Deși a fost preluat, sancționat, predat la centrul de pe str. Telegrafului, acesta revine în stradă. Reamintim că legislația nu permite obligarea acestor persoane să stea într-un centru, singura soluție fiind ca timișorenii să nu le mai ofere bani. Anul trecut, polițiștii locali au preluat din stradă 630 astfel de persoane, iar de la începutul acestui an și până în prezent au fost identificați alți 98 de cerșetori și oameni ai străzii, toți depistați de mai multe ori.

CITEŞTE ŞI: ”Administrația Fritz minte cu nerușinare ca să-și acopere incompetența!” Fostul director al STPT demontează prin cifre susținerile primarului Timișoarei

Poliția Locală Timișoara încurajează populația să sesizeze prezența acestor persoane pentru a fi preluate din stradă și predate centrelor sociale, la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției [email protected] și să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel îi menținem în stradă, cu atât mai mult cu cât, odată cu încălzirea vremii, este de așteptat ca numărul acestora să crească”, a transmis Poliţia Locală Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns