Atacat ca în Vestul Sălbatic. Singur împotriva tuturor

ioan capitan 1

Un timișorean șicanat de vecinii romi susține că oamenii legii, în loc să îl apere, ”sporesc starea conflictuală” și inventează motive ca să-l amendeze

În urmă cu o lună, într-un articol intitulat „Vecini de coșmar”, vă prezentam situația deloc de invidiat în care se găsește o familie de timișoreni, terorizată de ani de zile de colocatarii romi. Vă arătam, în acel articol, cum, culmea tupeului, soții Ioan și Ana Căpitan s-au trezit chiar târâți în instanță de cei care îi șicanează de atâta vreme și le fac viața un coșmar, Melita Rus și concubinul acesteia, Marian Cîrpaci.

Pentru a vă ajuta să intrați în „atmosfera” existentă pe strada Cuvin nr. 6, în perioadele în care romii sunt acasă, fiindcă acestea alternează cu cele în care se află în străinătate, redăm un scurt fragment din articolul menționat mai sus: „La fel ca și celorlalți colegi de suferință (e vorba de sutele de familii de timișoreni care, la un moment dat, s-au trezit sub același acoperiș cu reprezentanții unuia sau altuia dintre clanurile de romi care au pus stăpânire pe vilele amplasate în cartierele selecte ale Timișoarei), soților Ioan și Ana Căpitan li s-a pregătit același scenariu de către noii vecini. Mai întâi, nou-veniții în imobil le-au oferit soților Căpitan o sumă de bani în schimbul apartamentului pe care aceștia îl dețin la parter, însă oferta cuplului de romi a fost refuzată.

Încăpățânarea familiei Căpitan de a nu renunța la locuința în care a trăit zeci de ani l-a determinat pe Marian Cîrpaci să treacă la nivelul următor. Astfel, conform domnului Ioan Căpitan, în apartamentul de la etaj au început să se facă amenajări și recompartimentări ilegale, dărâmarea zidurilor interioare afectând structura de rezistență a imobilului. S-a trecut apoi la înfundarea hornului, de care noii proprietari de la etaj nu mai aveau nevoie, fiindcă își instalaseră un sistem de încălzire, apoi la inundarea apartamentului de la parter… De asemenea, facturile comune la întreținere au fost ignorate de cuplul de romi, plata acestora fiind făcută doar de familia Căpitan. Copiii celor doi romi au primit, și ei, sarcina de a-i bombarda cu pietre pe cei de la parter și de a-i înjura non-stop, misiune îndeplinită cu brio de puradei, după cum declară domnul Ioan Căpitan”.

„Cadou” după sărbători

Polițiștii de la Secția 2 au un mod cel puțin curios de a soluționa conflictele
Polițiștii de la Secția 2 au un mod cel puțin curios de a soluționa conflictele

Bun, acum haideți să vedem și în ce a constat mâna de ajutor primită de soții Ioan și Ana Căpitan de la oamenii legii, polițiștii Secției 2, cea în a cărei rază de competență se află imobilul de pe strada Cuvin. În data de 9 ianuarie 2015, Ioan Căpitan găsește în cutia poștală un… proces-verbal de contravenție întocmit în data de… 31 decembrie 2014 (!) de către un agent constatator din cadrul respectivei secții! În procesul-verbal, agentul cu pricina scrisese că „în ziua de 31.12.2014, ora 0,10, pe strada Cuvin, susnumitul, aflându-se în curtea imobilului nr. 6, a făcut scandal”.

Mai departe erau invocate paragrafele de lege care, pasămite, sancționau fapta comisă de contravenient și mențiunea că acestuia i-a fost aplicată o amendă de 200 de lei. De asemenea, agentul mai menționa:

„Contravenientul refuză să semneze”. Atât. Fără o detaliere a „scandalului” făcut de Ioan Căpitan, fără indicarea vreunui martor…

AFLĂ DETALII ŞOCANTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE VINERI, 24 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Atacat ca în Vestul Sălbatic. Singur împotriva tuturor

  1. toti sunt corupti trebuie sa sesizan DNA SA FACA VERIFICARI DE UNDE ACESTI CIRPACI AU ATITEA MILIOANE DE EURO SI EI NU LUCREAZA NICI UNDE, SA VEDEM SI NOI CE INPOZITE AU PLATIT ,PE CISTIGURI SI CUMPARARI

  2. Politisti de rahat.. in loc sa ii amendeze pe cei puternici se iau tot de cei slabi si neajutorati, si tot lor le aplica amenzi, iar de pestii mari nu se ating.. astia sunt uneori oamenii legii, mana in mana cu infractorii ai mai mari, nu pesti mici.
    Pana la urma ca politist obisnuit de ce sa risti sa iti scada salariul si sa primesti mustrari ca te-ai luat de cine nu trebuia cand te cheama comandatul sef al politiei care e pe mana cu infractorii si iti spune verde in fata ca de maine poti sa iti dai demisia din politie si se kk pe tine, tu fiind bun politist si dorind sa aplici doar legea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *