Aerul din Deva, poluat de fumul dens provenit de la groapa de gunoi a orașului

groapa gunoi

Indicii de calitate a aerului în municipiul Deva s-au degradat în ultimele zile din cauza fumului degajat de focarele de incendiu ce au apărut la groapa de gunoi a oraşului, relevă analizele efectuate de Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Hunedoara – transmite AGERPRES.

Fumul dens provocat de arderea mocnită a gunoiului a ajuns să deranjeze populaţia, în special atunci când curenţii de aer îl duc spre oraş.

‘Indicii de calitate a aerului sunt degradaţi. Fenomenul este resimţit în mod accentuat de către populaţie din cauza condiţiilor climatologice. Dispersia poluanţilor este foarte greoaie, având în vedere temperaturile foarte mari, iar oamenii resimt disconfortul mult mai accentuat decât într-o perioadă rece a anului’, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul APM Hunedoara, Georgeta Barabaş.

În ultima săptămână, pompierii militari din Deva au intervenit zilnic pentru stingerea unor focare de incendiu apărute la rampa de gunoi din cauza pungilor de biogaz rezultate ca urmare a fermentării deşeurilor. Gazul metan acumulat s-a autoaprins din cauza caniculei, iar focul se manifestă cu un fum dens pe suprafeţe relativ mici. Ultimul focar a fost stins de pompierii militari din Deva în cursul nopţii de miercuri spre joi.

‘Arderea, cauzată de autoaprinderea acumulărilor de metan produse în urma degradării accelerate a deşeurilor, din cauza căldurii, care generează fum dens, s-a manifestat pe aproximativ 300 metri pătraţi. Din data de 17 iulie, pompierii deveni au intervenit de şapte ori pentru stingerea incendiilor izbucnite la groapa de gunoi’, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.

Groapa de gunoi a municipiului Deva a fost închisă din 16 iulie, necorespunzând normelor europene. Deşeurile rezultate în oraş se transportă acum la rampa de gunoi din Vulcan, în Valea Jiului, conform voceatransilvaniei.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *