„Asta-i pohta ce-am pohtit!”

robu 5

Nicolae Robu a câştigat alegerile din PNL Timiş şi şi-a impus propria echipă de conducere

Filiala rămâne, însă, scindată, lucru care convine de minune… PSD

Cei care se aşteptau la o mare surpriză la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Timiş au fost dezamăgiţi. Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, nu a reuşit să-l învingă pe Nicolae Robu, edilul Timişoarei obţinând un nou mandat de preşedinte al liberalilor timişeni.

Victoria lui Robu a fost destul de concludentă, având 255 de voturi, faţă de cele numai 142 ale lui Nica. Pe lângă postul de preşedinte, primarul Timişoarei a mai obţinut un succes foarte important: a reuşit să-şi impună propria echipă de conducere, fără nici un intrus din tabăra celor care nu îl agreau. Astfel, cei doi prim-vicepreşedinţi sunt Marilen Pirtea şi Gheorghe Nastor, iar grupul vicepreşedinţilor este compus din: Ciprian Costa, Carmen Popescu, Ciprian Bogdan, Sorin Supuran, Radu Lambrino, Cosmin Buboi, Dan Sarmeş şi Octavian Creţu. Din Biroul Politic Judeţean vor mai face parte următorii (ordinea este conform numărului de voturi obţinute): Cosmin Tabără, Nicolae Bitea, Claudiu Buciu, Liliana Oneţ, Florin Bucur, Sorin Tilihoi, Florin Răvăşilă, Samuel Lupulescu, Marius Graur, Sorin Margău, Filip Petru, Vasile Bejera, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu şi Luchian Savu.

Chiar dacă succesul lui Robu a fost categoric, suspansul a existat. Asta, pentru că Alin Nica a avut un discurs penetrant, ironic, fără clişee şi care a lăsat impresia că ar putea produce acea emoţie care să întoarcă votul. De altfel, mulţi delegaţi declarau că vor vota cu Nica, impresionaţi de viziunea edilului din Dudeştii Noi. Iată cum se autoapreciază acesta din urmă: „Nu sunt un primar de municipiu, sunt doar un primar de comună, dar aşa cum esenţele stau în sticluţe mici, şi diamantele stau în sticluţe mici. Nu trebuie ca o suprafaţă mare, cum este cea a unui municipiu reşedinţă de judeţ, să fie garantul găsirii celui mai bun preşedinte pentru filiala noastră. Dacă ar fi aşa, atunci raniţa nici unuia dintre dumeavoastră nu ar putea să conţină un baston de mareşal”.
alegeri pnl 2
Până la urmă, emoţia nu s-a mai produs, poate şi pentru că echipa lui Robu a fost mai organizată, mai pragmatică şi cu o mai bună stăpânire a tehnicilor electorale. E de ajuns de spus că organizarea, instructajul şi numărarea voturilor au revenit în sarcina lui Alin Popoviciu şi a lui Ionuţ Nasleu, apropiaţi de-ai lui Robu, care pot fi acuzaţi de orice, dar nu şi de romantism politic.

Ce spune Robu? În prima fază, câştigătorul alegerilor era perfect conştient de pericolul dezbinării filialei şi a îndemnat la unitate în discursul său: „Bucuria este umbrită de când un număr mic de colegi ne-au făcut viaţa amară, săptămână de săptămână. Sper ca aceşti colegi care au dezonorat partidul în acest timp pot fi şi altfel şi de la mine au toată deschiderea. Eu sunt străin de ideea de ranchiună şi am dovedit-o pe tot parcursul vieţii mele. Sunt omul care acceptă critici fără cea mai mică supărare, dar cu toţii trebuie să avem o conduită care să ne onoreze pe noi şi să nu ne decredibilizeze în afara partidului. Fiţi convinşi că vă voi fi preşedinte tuturor!”.
alegeri pnl1
Aşadar, înainte de votare, Robu transmite un mesaj de unitate. După rezultat, revine însă la vechile metode totalitariste şi, marcat de euforia succesului, încheie comunicatul de presă de pe poziţia liderului autoritar, un fel de salvator-minune al PNL Timiş: „BPJ al PNL Timiş este integral aşa cum l-a propus domnul preşedinte Nicolae Robu, ca echipă ce i-a însoţit candidatura”. Unde mai este, acum, preşedintele tuturor? Pentru că în afara echipei de conducere au rămas nume importante, persoane cu mare influenţă.

Vorbim de nu mai puţin de şase primari de oraşe, plus mulţi alţii de comune (cinci dintre ei nici nu au venit la şedinţă, dintr-un motiv halucinant-nu şi-au plătit cotizaţia), care reprezintă un nucleu cu mare impact pe acena politică locală.

Exact acest lucru l-a sesizat Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, care profeţeşte vremuri interesante: „Dacă, ferească Dumnezeu, ne trezim cu o nouă Ordonanţă 55 (n.r., cea care le permitea primarilor să schimbe partidul), probabil există o categorie care se va orienta în altă parte. Sunt colegi şi primari care au reuşit să fie mai apreciaţi în alte partide decât în cel al nostru”. Trimiterile sunt evidente şi e clar că marile câştigător al alegerilor din PNL Timiş este… PSD! Cu atâţia primari în expectativă, liderii social-democraţi vor putea gestiona foarte lejer următoarele confruntări electorale, bucurându-se de fiecare dată când au loc alegeri în PNL Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *